volta bcn 2017 cat - ANIMA Barcelona

Strategy & Design

VOLTA BCN 2016

Volta bcn es un nou model de moto totalment eléctrica. Te característiques molt innovadores com un kit d'interconectivitat que permet controlar i gestionar la moto des d'una aplicació mòbil  algunes característiques com: el nivell de càrrega, sistema antirrobatori, programació de càrrega en hores de tarifa reduida, estat del nivell de les cel.les de la bateria, etc.
També té un espai per al casc en el lloc normalment destinat al diposit de benzina en una moto de combustió. Es tracta d'una potent moto 100x100 elèctrica amb 25 kw (35cv) que pot asolir els 120 km/h i amb una autonomia d'entre 70 i 100 km.

Tots els detalls han estat dissenyats per encaixar el battery pack seguint les estrictes regulacions
de seguretat sense renunciar a un elegant i dinàmic disseny. Una evolució per al model de serie mes enllà del primer prototip presentat amb anterioritat. tot i que hihà hagut diferents restylings realitzats per Ànima Barcelona la moto manté l'esperit inicial creat pels nostres alumnes d' IED barcelona Guillem Galiano i Oliver PechaRomán

El procés

VOLTA_sketch.jpg volta_sketch_frontal.jpg


Sketch

El procés de disseny es va definir previament en esboços a ma i digitals  de gran realisme per a poder tenir una idea previa de l'estil que tindrà la moto abans de la definició en 3D.

1_VOLTA-BCN-Naked-Dressed_01_copia.jpg 2_VOLTA-BCN-Naked-Dressed_01_copia.jpg 3_VOLTA-BCN-Naked-Dressed_01.jpg


3D i enginyeria

Ànima va estar a càrrec del desenvolupament de TOTES les peces de la volta per a la seva industrialització. Es van definir les estructures del xasis, anclatjes, nervis de refuerzo, tornilleria, arquitectura del battery pack, sistemes de ventilació i disipació de temperatura així com l'estanqueitat de les peces waterproof. També es van realitzar prototips de les peces en impresió 3D, mecanitzats i premotllos abans de la seva industrailització.

volta_factory3.jpg volta_factory.jpg volta_factory2.jpg

Fabricación

La Volta Bcn se ensambla en la planta de fabricación de 2 km2  en 2 naves de Volta motorbikes en Figueres (Girona). Con una capacidad de producción reducida pero minuciosa se ensamblan las piezas en una linea de producción totalmente organizada mediante procesos lean. Así pues el pack de batterias se monta en una sala límpia y cada moto se comprueba en laboratorio de pruebas antes de pasar a su test de carretera y su posterior traslado a la zona de stock.

Producto final

En este video se puede ver el dinamismo y el trabajo ergonómico realizado en el diseño, desarrollo e ingenieria de esta moto. Ànima ha estado al cargo de todo el proceso de diseño, gestión de prototipos, desarrollo de piezas finales para producción, así como del restyling del nuevo frontal.

mas info en www.voltamotorbikes.com

Galeria d'imatges