La cerimònia de lliurament dels premis iF Design Award 2024 es va celebrar el 29 d’abril al Friedrichstadt-Palast de Berlín, Alemanya, el teatre més gran del món.

Es tracta d’un dels esdeveniments més importants de la indústria del disseny. Segons els organitzadors, més de 1.500 convidats de 42 països van assistir a la cerimònia, entre dissenyadors, empresaris, representants dels mitjans de comunicació i funcionaris governamentals.

Per a nosaltres ha suposat una oportunitat per reconèixer, un any més, el gran treball desenvolupat per l’equip de professionals que componem Ànima Design. Aquest any hem batut tots els rècords i hem recollit cinc guardons.

Aquest reconeixement consolida Ànima Design com una de les agències de disseny més reconegudes i premiades a nivell internacional, destacant per la seva creativitat, innovació i compromís amb l’excel·lència. Amb aquests ja són 11 els premis iF que tenim al nostre portfoli.

Els IF Design Awards, coneguts com els ‘Oscar del disseny’, reconeixen l’excel·lència en el disseny de productes, així com en la comunicació, arquitectura i packaging.

En aquesta edició, en Ànima Design hem estat guardonats pel disseny de:

  • OSSBY GEO: Una nova bicicleta elèctrica plegable que destaca pel seu disseny minimalista, funcionalitat i sostenibilitat. Sistema de plegament vertical: Utilitza la gravetat per mantenir la bicicleta desplegada, evitant les forces laterals que poden comprometre la rigidesa a llarg termini. Disseny diferenciat i innovador: Combina les característiques de les bicicletes i els patinets elèctrics. Components elèctrics integrats de manera discreta. Línies simples i superfícies subtils. Imatge neta i moderna. Entre els seus beneficis: es tracta d’un disseny lleuger, pràctic i elegant al mateix temps. La seva producció és també innovadora i sostenible.
  • BITMETRICS –  Pick[+] amb RealSense és un sistema de picking automatitzat que utilitza una càmera de visió artificial per identificar i recollir objectes de forma eficient. Aquest sistema assequible i versàtil és ideal per a una àmplia gamma d’aplicacions en fabricació, intralogística i logística. Pick[+] inclou càmera, llums i programari preinstal·lats, i s’integra fàcilment amb robots i cobots de Universal Robots©, Yaskawa© i ABB©. Ànima Design ha participat en el disseny, desenvolupament, simulació tèrmica, creació de prototips, fabricació i packaging de Pick[+]. Entre els seus beneficis: augment de l’eficiència i productivitat, reducció de costos operatius, millora de la precisió i la qualitat, i major seguretat per als treballadors.
  • CINCOS – Termodynamic medical device L’aparell mèdic d’estètica termodinàmica Cincos és un salt innovador en la teràpia estètica no invasiva. En fusionar la ciència termodinàmica d’avantguarda amb un disseny elegant i centrat en l’usuari, Cincos ofereix una solució única que millora tant l’eficàcia com l’experiència dels tractaments estètics. Cincos és un model a seguir en el camp de l’estètica mèdica, ja que ofereix una harmonia de forma i funció que suposa un avanç en la cura cosmètica personalitzada.
  • EYESYNTH – Niira Visió a través de l’oida. És un sistema que tradueix la informació visual en so, permetent a les persones amb discapacitat visual o baixa visió percebre el món que els envolta d’una manera nova i única. Pot ajudar les persones amb discapacitat visual a millorar la seva mobilitat, independència i qualitat de vida.
  •  ÖHLL – Öhll Backpack La motxilla Öhll Backpack és una solució de mobilitat sofisticada i sostenible dissenyada per als usuaris urbans que utilitzen patinets elèctrics o bicicletes plegables. Integra un pioner Sistema de Suport Öhll (ÖSS) per a una fixació ràpida i segura en una gran varietat de dispositius de transport personal.

Aquests projectes no només han estat reconeguts per la seva estètica vantguardista, sinó també per la seva funcionalitat, sostenibilitat i impacte social.

Diego Quiroga, el nostre CEO i Fundador d’Ànima Design, explica: ‘Estem increïblement orgullosos d’aquest nou assoliment. Aquests premis són un testimoni del talent i la dedicació del nostre equip, que treballa dia a dia per crear dissenys innovadors i d’alta qualitat’. I afegeix: ‘Aquest reconeixement ens anima a seguir creixent i evolucionant, buscant sempre noves formes de crear dissenys que marquin la diferència’.

L’èxit d’Ànima Design en els premis IF Design Award 2024 confirma també la posició referent d’Espanya en el món del disseny, confirmant-nos com un país al qual tenir en compte en el tauler de les indústries creatives.

premi a la trajectòria professional que va ser per a la llegenda del disseny industrial Dieter Rams. El seu treball i conviccions sobre com ha de ser el bon disseny han inspirat dissenyadors de tot el món, inclosos nosaltres. Als seus 92 anys és un conferenciant habitual i dóna consells a joves dissenyadors.

Esperem poder seguir recollint nous èxits en pròximes edicions.